Rondwandeling Maarn

Vanaf station Maarn lopen we eerst een klein stukje door een woonwijk om vervolgens de diepe Zanderij in te duiken, daar lopen we langs het Zwerfsteneneiland, een unieke collectie keien uit de voorlaatste ijstijd. Verderop brengt een indrukwekkend lange trap ons terug op de heuvelrug.

We steken via een glooiende grasvlakte over naar landgoed Hoog Moersbergen. Verwilderde taxus- en acaciastruiken herinneren aan dit buiten, dat alweer in 1935 is afgebroken. Met gevaar voor eigen leven lopen we door een paintbalgebied en komen langs Jachthuis Beukenrode. Verder lopend door de bossen komen we langs Kasteel Moersbergen, een Nederlands kasteel gelegen aan het einde van de Moersbergselaan in Doorn. Het kasteel bestaat sinds begin 15e eeuw. Na een pauze in Doorn gaan we verder en lopen richting uitkijktoren De Kaap, de toren is ongeveer 53 meter hoog.

Langs de Doornse Kei lopen we richting Huis te Maarn. Een kaarsrecht, stijgend bospad brengt ons aan de rand van een eivormige landgoedweide, met rechtsboven het monumentale witte landhuis. Via bospaden, die zo nu en dan worden onderbroken door open heide- en grasveldjes begraasd door schapen, lopen we weer richting station Maarn.