Laren – Vorden

Datum: 04-10-2015
Lengte: 15 km
Begin: geen startpunt ( was Holten), deze dag 2 etappes gelopen
Eind: Station Vorden

Na de pauze in Laren ga ik op weg naar Vorden, de 13e en laatste etappe van boekje 1, ongeveer 14 km. De mist is helemaal voor de zon verdwenen en het begint warm te worden.

Net voor het einde van de bebouwde kom van Laren moet ik rechtsaf slaan, richting zuiden. Veel vergezichten zijn er het eerste stuk niet, veel akkers waar maïs op staat. Of het door de zondag komt weet ik niet, maar wat is het heerlijk rustig op de landweggetjes. De route gaat richting het Twentekanaal.

Op de brug van het kanaal heb je uitzicht op Lochen in het oosten en de brug van Almen in het westen.Even later ga ik ook de brug van de Berkel over. Om over landgoed “Veldhorst” een oud landgoed aan de Berkel, met landhuis, boerderijen, akkers, en deels beplant met productiebos verder te lopen. Door dit productiebos, afgewisseld door akkers, vennetjes en veel fietspaden loop ik naar landhuis “Het Enzerinck”. Hier rust ik nog even uit, mijn knie begint op te protesteren, ik ben nog niet helemaal hersteld van een val tijdens de Nijmeegse vierdaagse.

Na de pauze loop ik verder, na een kleine kilometer sta ik voor kasteel “Den Bamel” eveneens gelegen tussen prachtige lanen. Via mooie laantjes stappen we de bebouwde kom van Vorden binnen, ik besluit te stoppen bij het station, de laatste km naar kasteel Vorden, tevens eindpunt van deze etappe, loop ik wel tijdens de volgende etappe naar Zelhem. Op naar boekje 2 van het Pieterpad.