Airbornepad Etappe 2

Van Klein Borkel naar de Genneper Parken (24 km).

Met kou en mist vertrekken we deze etappe vanaf restaurant De Familie Suykerbuyck (voorheen café ‘t Wit Perd) Al na een paar honderd meter komen we uit aan de achterzijde van een kleine Britse militaire begraafplaats. Hier nemen we ook de tijd om langs de graven te lopen.

Daarna steken we de N69 over en gaan via verschillende bospaden naar natuurgebied Malpie.
Een mooi gebied, zeker ook in de mist. We lopen langs het Groot Malpieven en de Vaarvennen en komen uit bij de Venbergse Watermolen.

We lopen langs en door de bebouwing van Valkenwaard en gaan dan een stukje langs de Dommel door het Dommeldal. Dan gaat de route nog een stukje door Valkenwaard en komen dan terecht in het bosgebied tussen Valkenswaard en Waalre, waar ook een deel van het Pelgrimspad loopt.

In Waalre bekijken we het kerkje van Sint Willibrord. Het kerkje is in 712 ingewijd. Sinds de Tweede Wereldoorlog is de kerk in gebruik als herdenkingskapel voor Brabantse gesneuvelden. Jaarlijks bij de Nationale Dodenherdenking op 4 mei wordt er een herdenkingsplechtigheid gehouden.

Na Waalre lopen we door velden opnieuw in de richting van de Dommel. Ondertussen horen we ook het geluid van de drukke A2/A67. We lopen langs het Gat van Waalre, en het begint langzaam donker te worden.

Nadat we onder de A2 zijn doorgegaan lopen we de laatste kilometers in het donker langs het zijriviertje de Tongelreep. Uiteindelijk komen we moe maar voldaan aan op onze eindpunt van deze etappe.