Den Helder – Waddeneiland Texel

Datum: 16-05-2016
Lengte: 21 km
Soort wandeling: Groene Wissel Den Helder
Begin: Station Den Helder
Eind: Station Den Helder

Met een kleine maar super gezellige groep op 2e pinksterdag deze wandeling op Texel gedaan.

We begonnen bij station Den Helder, en liepen vandaar naar de veerboot. Deze vaarde, i.v.m. de pinksterdrukte ieder half uur, dus lang hebben we niet hoeven wachten. Met een rustige vaart kwamen we aan op Waddeneiland Texel.

We liepen eerst langs de Mokbaai met zicht op Den Helder, toen door natuurreservaat De Geul, om vervolgens op ‘De Hors’ uit te komen, een echt groot en stil strand, later ging dit strand over in het Noordzeestrand. Hier liepen we ruim 5 km overheen. Door het vele losse zand waren het voor sommige ook zware kilometers. Direct nadat we het strand hadden verlaten gingen we wat drinken en eten bij strandpaviljoen Paal 9.

Na de horecastop liepen we verder over schelpenpaden door de binnenduinen, waar we langs een mooi uitzichtpunt kwamen met een open bunker. Hierboven hebben we nog even genoten van het uitzicht en de warme zon.

Vanaf het uitzichtpunt lopen we door het leuke gezellige dorpje Den Hoorn. Verder door de polders van het Hoorndernieuwland richting de veerboot.

Na de overtocht namen we afscheid van enkele die met de auto waren gekomen. En de overige gingen met de trein terug naar huis.